vrijdag, augustus 03, 2007

Nieuws vanop -1400

Maandag vertrokken met 2 ploegen en veel gerief naar het kamp op -900; Equipeermachines Koen en Tom gaan wat vroeger, Jan en ik volgen op 2 uur afstand. Komen elkaar tegen boven de Clandestino waar Koen net met een hoop touw naar beneden vertrekt. Slapen op -900, lang genoeg, oorstopkes doen hun werk en ook minder pijn aangezien ge in een hangmat toch niet op uw zij kunt liggen. Volgende morgen naar -1285 waar ze vorige herfst gestopt waren (Conducto de Barro Seco).

Vanaf de pozo Corocotta is het premiere voor mij, ik word hier gegidst door Tom die erbij was tijdens de ontdekking van de schitterende galerijen onder de puttenreeks en de ook wel schitterende etroiture-serie. We nemen wat tijd voor fotos. Tom en Koen installeren de pointe-bivak in een proper kamertje met zandbodem. Er is plaats voor 2 hangmatten en erachter is er plek om te koken. Stromend water ook in de vorm van een waterval, ideaal voor de afwas. Voor te koken is't minder, daar al ons gewroet nogal wat modder in het riviertje heeft gedumpt en dat geraakt maar zeer traag uit het water (24 uur?). ´dat schuurt de maag´zou de Wim zeggen. Na 2 weken Picos is mijn maag nog niet opgeschuurd, het valt nogal mee. Jan en ik dalen 2 putjes af in de premiere en stoppen boven een diepe, hellende put. Vallende steensgewijs schatten we deze op 60m. Het water en de helling van de put maken dat er vrij veel werk nodig is. Het is genoeg geweest voor vandaag en we keren terug naar het bivak. Nadat ik door mijn hangmat val (ondanks de verloren kilos) ben ik het vertrouwen in de matten niet kwijt en kan goed slapen. Het is een kwestie van deftige knopen in het hangmatlint te leggen, lintknopen indeed. Jan vreesde dat het vallende water hem zou wakker houden, maar dat viel ook mee (in relaxerende muziek is toch vaak vallend water te horen?). Er liggen oorstoppen in geval, voor de liefhebbers. Schitterende bivak, uit de tocht en uit de kering, spijtig dat het zo klein is. Tom en Koen die eerder een andere putenreeks wilden verkennen zien dit stuk grot veel meer zitten en keren vroeger de grot uit om te rusten met de bedoeling er zondag nog een ferm lap op te geven.
Woensdagmorgen terug naar de put (40cm van het Paradijs), Jan maakt het werk van gisteren af. Enkele hulp-spits op reusachtige geklemde blokken (klonk nogal vies wanneer hij erop aan't kloppen was) kan ik gelukkig verwijderen en een schoon pendule hangen. Beneden de put is het touw op. Nog ne meter of 5 touw en 3 musketons. -1400 is bereikt of direct in zicht. Tis 16uur en we moeten op -700 slapen, dus tijd voor de topo is er niet.
David en Lieven kruisen we op -900 (ze gaan in het nieuwe bivak slapen, DDR wellicht rechtstaand). Zij gaan de -1400 zeker passeren en hopelijk nog een pak dieper geraken. Wim en Nele kruisen we onderin de Bloques Derribados, zij zullen op -900 verblijven.
Tegen 1:30 maffen we op -700 en we, jawel, ook de Jan, overslapen ons deftig tot 11:30. Om 19:30 eruit, lekker en veel en vers eten a volonte in't kamp.

Fotookes uit de premiere:

- Conduit waar vorige herfst gestopt werd
- Nieuw Bivak op -1250
- Afdalen in het niewe stuk van de Barro Seco
- Equiperen van de nieuwe p60
- Zicht op -1400


En ik moet seffens spijtig genoeg naar huis.
Veel chance mannen!

adios,
Vince

sorry voor de layout van deze blogger-miserie. ik kuis dat nog wel eens op.

3 Comments:

Blogger Will said...

Thanks for the report Vince, exciting stuff. I wish I was there!

4:49 p.m.  
Anonymous dirk said...

Allée mannekes nog 200 meter , en jullie komen in de gazet :-)
Succes !!!

Dirk

8:10 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Bedankt voor een interessante blog

5:22 a.m.  

Een reactie posten

<< Home