maandag, juli 16, 2007

Startschot

Bijna 11 maand sinds de laatste post. Dit betekent dat de aftelling in de laatste rechte lijn zit (of hoe zegt men dat?). Mijn Picoshoopje in mijn rommelkamer is al wat gegroeid vanavond. Toch handig om een lijst online te zetten. De question jambon blijft: "geraken we vlot dieper dit jaar of zal het zijn zoals de vorige edities: een doodlopend stuk, een paar honderd meter desequiperen om dan in een ander stuk uiteindelijk toch wat verder te dalen...".

Zaterdag 21 juli vertrekken Wim, Pierrot en ik Picoswaarts. Enkele dagen geleden zijn Koen, Tom, Will, Joke en Vince al vertrokken naar Cantabri√ę in een poging opnieuw in de gazet te komen omdat er opnieuw een paar grotsystemen met elkaar worden verbonden (allez, het was toch zoiets, 'k had maar met een half oor zitten luisteren eigenlijk... hoe interessant ook, maar niet in mijn cong√©, (dus) (nog) niet in mijn hart).
Enfin, plaats van afspraak: Potes. Tijdtip: zondagvoormiddag, 22 juli... Op tijd om Joke en Will uit te wuiven (tenzij ze nog een dag voor donkey willen spelen).

Dit jaar moeten we eerst de andere ingang (Torca Magali) topograferen tot aan de verbinding met de Cornisa, om dan al het touw er terug uit te sleuren... om het uiteindelijk over de berg tot de ingang van de Cornisa mee te nemen. Dan nog een bovengronds kamp installeren, looplijn naar de grotingang equiperen, nog wat (bivak)gerief naar -900m brengen en nog tot-1280m de touwen hangen. Benieuwd of we nog in juli met de exploratie kunnen beginnen...

David D.R.