donderdag, juli 24, 2008

It commences

Hallo iedereen,

Eindelijk ben ik weer even in Potes. De poot houdt redelijk stand en van vieze vallen ben ik ook gespaard gebleven. Net als de rest van de groep trouwens.

Zaterdag trekken Koen en ik (de gehandicaptengroep) dus de grot in voor 6 dagen. Een nachtje slapen in het 4sterrenhotel op -700m, dan 3 nachten in Hotel de la Playa op -1500m en terug naar -700m. En dat zal ongeveer ons enige grotbezoek zijn. Dus in de eerste plek foto´s nemen en wie weet wat exploratie.

Hoe zit het met de planning? Na de obligate portages en aanloopmarsen begin deze week begint de grot eindelijk geëquipeerd te geraken.Vandaag trekken Jan en Vince richting -1500m, het eerste deel van het traject geassisteerd door Pepe, Jesus, Kevin en Dries (die laaste 4 komen er morgen uit). Morgen start dan de eigenlijke explo. Vandaag trokken Wim en David L trouwens ook de grot in om overmorgen Jan en Vince te vervoegen op de bodem anno 2007.

Tot zover trouwens de relatieve zekerheden. De volgende dagen komen nog wat Spanjaarden af, vertrekt er wat volk en is er wat volk niet zeker of het vertrekt. Samengevat betekent dit dat we aan geen kanten weten wie wat wanneer waar zal doen de volgend week. En dit afhankelijk van hoe de explo loopt.

Hopelijk vinden we een mooi vervolg en verloopt alles zonder ongelukken.

Allez, hasta lavista!

DDR