donderdag, juli 31, 2008

Een beetje meer nieuws

David en Wim zijn gisteren rond 18 uur bovengekomen. Ze zijn de put met riviertje verder afgedaald tot het te modderig en te smal werd. Zoals bijna altijd in de Picos, moesten we ook hier het water niet volgen. Ze hebben de put, alsook de stijgende galerij getopografeerd. Uit de topo blijkt dat de galerij in de goede richting zit. Koen en DDR zijn de volgenden die hier zullen exploreren. Koen heeft de topodata in zijn underground-PDA en dus zal hij ook wel doorhebben dat de richting goed zit. Het betreft hier een gallerij die dichtgeslibt is op het einde, maar er zou een vervolg kunnen zijn achter een klim ergens opzij. Jan denkt dat er hier tocht zit omdat hij er eerder de Ryobi dampen opsnoof die ik produceerde bij het verkennen van de put. Op dit moment ligt alle hoop op dit punt. Wordt dit niets, dan wordt het afbreken en hogerop opnieuw proberen. hogerop zou echter ineens weer 500m hoger zijn...
De 2 Spanjaarden en ook Pedro die er intussen was bijgekomen zijn huiswaarts gekeerd. Aangezien zij niet naar beneden zullen gaan voor Explo hebben Koen en DDR een extra explo dag.
Koen en DDR worden vanavond in het kamp verwacht. Dries en Kevin zullen de dag erna bovenkomen. Ik ben nu in Potes. Antonio en Carlingus zijn toegekomen en ik zal hun naar het kamp gidsen en een deel van het materiaal dragen. Plan is dat ze morgen samen met Jan naar beneden gaan om er een laatste lap op te geven. Waar "beneden" dezer dagen juist is kan ik nu niet zeggen wegens de trage communicatie, hopelijk nog steeds zo laag mogelijk.
Wim en David zijn net huiswaarts vertrokken via een omweg langs enkele historische/archelogische/geologische sites. ikzelf vlieg zondag naar huis via Bilbao.
Adios,
Vicente