donderdag, augustus 07, 2008

Brevetten

Na een geanimeerde discussie (de tennismatch Nadal - Federer op Wimbledon was er niets mee vergeleken) in ons bovengronds basiskamp, was het duidelijk: we hebben nood aan brevetten. Bij deze dus een aanzet.


1. Brevet S. Gegeven door een Spekuloos die al een brevet S bezit aan een al of niet lid dat al 5 verschillende grotten in Belgie heeft gedaan en 2 in het buitenland. Bij wijze van hoge uitzondering (d.w.z. altijd) mag dit ook gegeven worden aan familie, vrienden of anderen die nog nooit een grot van binnen hebben gezien.

2. Brevet K. Speleocuisine. Opgesplitst in verschillende modules:

* Module 0: light koken op -1500m
* Module 1: water voor thee kunnen opwarmen in een gite
* Module 2: Oosterse gerechten op minstens 500m diepte bereiden
* Module 3: kampkeuken op expeditie: in staat om vers eten klaar te maken voor minstens 5 personen enkel op MSR of Coleman vuurkes
* Module 4: pannenkoeken klaarmaken in de Haquin

De brevetten worden toegekend bij stemming (meerderheid tegen minderheid) ter plekke door de aanwezige (vr)eters.
De modules moeten niet in volgorde worden behaald.

3. Brevet D: de applicant voor brevet D moet iemand kennen die brevet A heeft, moet ook iemand kennen die brevet B heeft en al tegen een derde persoon gesproken hebben die geen brevet heeft. Degene die geen brevet heeft, moet al minstens 20 jaar speleo doen en geparticipeerd hebben aan expedities op minstens 2 continenten. Deze persoon beslist ook over de al of niet toekenning van het brevet.

4. Brevet F: 3D foto┬┤s op minstens -1000m genomen hebben.

5. Brevet V: Veiligheid. De houder van dit brevet mag niet gered zijn geweest uit een grot gedurende een periode van 417 opeenvolgende dagen. De aanvangs- en einddatum van deze periode mogen door de aanvrager zelf bepaald worden en dit mag nog voor het begin van zijn/haar speleocarriere zijn.

6. Brevet Z. Moet je niets voor kunnen. Krijg je bij dag 1 van je speleocarriere, louter als motivatie. Zonder dit brevet mag je geen grotten in.

3 Comments:

Anonymous Karl said...

Brevet ABC
Je kan lezen en schrijven. Je beschikt over de nodige portie relativeringsvermogen. Enkele mensen van je club hebben een cursus gevolgd (en minder belangrijk) ook het brevet behaald. Je vindt de meeste mensen die nu en dan in een grot afdalen sympathiek en soms zelf de enigen waar je een avondvulllend gesprek mee kan voeren.

12:24 a.m.  
Blogger David D.R. said...

:-)
Da's een schone!
Ha ja, als we letters combineren, kunnen we er meer dan 26 hebben!

3:31 p.m.  
Blogger Paul De Bie said...

Zeg Spekulozen die ver en diep gaan: hoe ver en diep zijn jullie in 2009 eigenlijk geraakt?
Misschien eens een kort verslagje hier om jullie collega-curieuseneuzen eens te briefen?

9:14 a.m.  

Een reactie posten

<< Home