donderdag, augustus 07, 2008

Wat we willen gehoord hebben...Korte nieuwsberichten gesprokkeld door Wim

Nog een kort nieuwsbericht van de laatste week exploratie. Deze info is gedestilleerd uit een telefoongesprek met slechte verbinding, een telefoongesprek in een lawaaierig café en een onduidelijke sms. Dit is hetgene wij uiteindelijk hebben (willen) verstaan.
Op het eindpunt van vorig jaar -1500 is er geen vervolg meer gevonden. Ook op een niveau hoger in de zone 1400-1450 is er nog gezocht maar geen passeerbaar vervolg meer gevonden.
De exploratie is dan hervat in de "Ramal Norte". Dit was een gekende afsplitsing op +/- 1100m die reeds geëxploreerd was tot bijna -1200 (denk ik). De explo van deze aftakking heeft een jaartje stilgelegen omdat de andere route interessanter was. In de Ramal Norte hebben ze in de laatste week terug een diepte van 1400 bereikt, deze weg loopt nog door (putten) en er zit nog veel tocht op. Er zou meer tocht op zitten dan op de route naar sandy beach op -1500. We kunnen dus weer volop dromen van een nieuwe weg naar de collecteur.
Voila, dit is wat ik denk verstaan te hebben. Maar misschien verschijnt er binnen een paar dagen een totaal ander bericht.

Wim

PS Voor de uiterst nauwkeurigen onder ons kunnen we wel stellen dat de grot enkele meters dieper is geworden aangezien het water in de sifon blijkbaar iets lager stond en als we ook de waterdiepte meetellen winnen in totaal een enkele meter.