zondag, december 13, 2009

Vietnam, de eerste dagen

Hallo iedereen,

Momenteel zitten we ergens in Son La. Op een hotelkamer. Met WiFi-verbinding. En met een warme douche. Ha ja, ruime bedden, een blinkende vloer, TV, airco. Voor ongeveer 2 Euro per persoon per nacht. Helaas geen safe op de kamer en ik krijg maar 3 streepjes (van de 5) voor mijn netwerkverbinding. En Facebook is geblokkeerd! Verschrikkelijk en ontoelaatbaar.

Dixit Lieven waren ze 15 jaar geleden op deze plek nog op zoek naar grotten.

Vietnam is veranderd en verandert. Da's toch wel de vaststelling van de eerste dagen. Op diverse plekken draadloos internet, propere wegen in Hanoi, iedereen op de moto draagt een helm, kerstversiering (zelfs op ronde punten), shoppingwandelstraten voor de Vietnamese jeugd, 6h rijden ipv 12h naar ons huidig hotel en ga zo maar verder...
Daarnet, uit consternatie van deze luxe, proefde Vince konijn met iemand in Noorwegen om ook skype te checken...

Tot nu toe loopt alles stressloos op wieltjes. De Vietnamezen hebben de touwtester gemaakt, al onze touwen hebben die beproeving overleefd. Sets zijn in orde. Uiteindelijk zijn er ook 6 werkende helmen voor de lokalen beschikbaar en zijn er massa's musketons en spits. Het opgestuurde materiaal (touw, assen e.d.) is ook last minute ter bestemming geraakt (dedouanering of toch iets dat er op lijkt) met als vaststelling dat we nu veel te veel gerief uit Belgie meegenomen hebben. En ik maar zo mijn best doen om niet voorbij de 18 kg gewicht te geraken voor de laadruim-bagage (over mijn carry-on materiaal ga ik maar zwijgen... met dank aan Rotana en haar half ontwrichte schouder om toch een schoudertas met een netbook en "aanhorigheden" over te nemen van den Belgiek naar Hanoi via Singapore).
Ha ja, Rudi heeft getrakteerd voor zijn verjaardag en heeft een kado gekregen dat een rage binnen de Belgische speleowereld kan ontketenen, mijn 3D camera is nog steeds werkende, Peter is een wandelende Dong-multimiljonair (is het hiet nu eigenlijk goedkoper of duurder geworden met de inflatie???) en ga zo maar verder.

De 5 luxejeeps zijn ook present en toch 2 Vietnamezen van het instituut praten Engels. Toch 2 exploratiegroepen waar een relatief vlotte interculturele uitwisseling mogelijk zal zijn, denk ik dan.
En ja, morgen start de exploratie. Vooral ingangen markeren (gesteld dat de autoriteiten ons in de voormiddag een permission geven), in gebieden die Lieven nogal in detail heeft voorbereid. En doorrijden naar ons echte hotel. Dat zal wel geen achtsterren meer zijn zoals dit hier, helaas :-)

David

1 Comments:

Blogger Dennis said...

Veel succes met exploreren!

Groet Dennis

11:54 a.m.  

Een reactie posten

<< Home